O nas

Na kratko o Joni

Podjetje Zelišča Joni se ukvarja s pridelavo domačih naravnih produktov. S tem želi doseči, da se posamezniki odločijo za lokalne in zdrave alternative. Podjetje vodi mlada podjetnica, ki je kos vsem izzivom ter spodbuja tudi mlajše pripadnice ženskega spola k uresničitvi svojih sanj.

O meni

Moje ime je Marja, stara sem 25 let  in prihajam iz Gorenjske. Doštudirala sem družboslovno informatiko in sem redno zaposlena. Imam kar nekaj različnih hobijev (fitnes, boks, ustvarjanje vsebin za družbena omrežja in zeliščarstvo). 

Kako do ideje?

Verjetno te zanima, kako sem prišla do ideje za izdelavo izdelkov iz zelišč. Zelišča nabiram z materjo že od malih nog. Idejo o podjetju pa sem dobila dve leti nazaj, ko se je pričela korona. Zaprli so prehode med občinami tako, da sem bila ‘obsojena’ na občino Tržič. Odločila sem se, da bom to kar najbolje izkoristila. Veliko sem hodila na sprehode po bljižnjih travnikih in gozdu, zraven pa sem nabirala zelišča. Najprej sem jih nabirala za čaje. Nato pa sem nabrala ogromne količine in pričela izdelovati macerate, sirupe in mazila. Izdelke sem najprej imela samo zase. Včasih sem jih tudi podarila prijateljem, ki so bili navdušeni. Predlagali so mi, da bi se s tem začela resno ukvarjati. O tej ideji sem razmišljala kar dolgo časa.

#brezbližnjic

Kaj me razlikuje od drugih

1. Ponavadi se z nabiranjem zelišč ukvarjajo babice.
2. V svoj hobi sem zaljubljena, zato produkte izdelujem z veseljem in ljubeznijo.
3. I never dreamed about success. I worked for it.

Kako sem začela?

Končno sem se odločila za ta korak in pričela oblikovati logotip. Kaj pomeni Joni? Joni je moj vzdevek, ki mi ga je nadela babica. Marja – Marjon – Marjoni – Joni. Najprej nad njim nisem bila navdušena in sem ga sovražila. Potem me je tako klicala pred prijatelji in ime se me je prijelo. Sčasoma sem ga vzljubila. In tako sem prišla do svojega logotipa. Sledil je naslednji korak – oblikovanje nalepk. S pomočjo svojega dobrega kolega sem oblikovala nalepke. In tako se je vse začelo. Vse kar lahko rečem je, da sem neverjetno hvaležna za ljudi, ki jih imam okoli sebe, ker me motivirajo in mi pomagajo pri moji poslovni ideji. 🙂 

Moje sporočilo

S svojo zgodbo in produkti želim sporočiti vsem mladim puncam in ženskam, da je vse mogoče! V nekaj kar močno verjameš in za kar trdo delaš, je vredno tvojega truda in vloženega časa! Jaz verjamem vate, uspelo ti bo! Seveda, če potrebuješ kakršnokoli pomoč ali nasvet kako začeti se lahko vedno obrneš name! Naj te ne bo strah. Podajam pa ti samo en nasvet. Obkroži se z ljudmi, ki te bodo spodbujali in ti pomagali, negativnežem pa nikoli ne izdaj svojih ciljev! 

#womanpower